Innehavare av kennel Mindblowing är Jennie och Robin, vi håller till i vackra Roslagen, Norrtälje, ca 6 mil nordöst om Stockholm. I hemmet finns idag åtta staffar: Harriet, Saga, Calibra, Femman, Maggie, Hedda, Bixi och Juno (alla tikar). Alla förutom Harriet är uppfödda av oss.


Intresset för rasen uppkom när vi skulle skaffa våran första egna hund när vi flyttade hemifrån. Det rådde en dispyt mellan mig och Robin inför detta då jag var sugen på en bullras och han ville ha en Tax!

Jag ska vara helt ärlig - för mig var det dess vackra utseende som lockade till en början, men när man började ta reda på mer om rasen insåg vi snabbt att den borde passa oss som handen i handsken - och så rätt vi hade skulle det senare visa sig!

Även Robin blev bokstavligt talat fast när vi hälsade på vår första staffes kull hos uppfödaren och 13 busiga pirayor bet sig fast i hans tröjärm och sedan hängde där.


Efter 13år med staff har vi inte ångrat valet av ras en sekund! Vi upplever den som en stor hund i en liten, kompakt och sprudlande glad kropp. En hund som alltid vill vara dig nära. En hund man får skratta mycket åt. En allroundhund som passar lika bra som aktiv sällskaps/familjehund som träning/tävlingskompis. Kanske är vägen till toppen inte lika spikrak som med en bruks- eller vallhund, men desto roligare!

De klarar av och vill gärna följa med på de allra mesta man hittar på - undantaget kan vara att de inte klarar köld särskillt bra, och är generellt inte så förtjusta i regn och rusk (vilket vi inte heller är). Då trivs dem ofta bättre under en filt i soffan hela dagen - att man åtminstonde måste ut för behoven sedan får man väl se som positivt..

Ett visst mått av intensitet kan finnas (de är ju ändå terriers), så det är därför viktigt att passivitetsträna, ha tålamod och att vara konsekvent när man uppfostrar sin unga staffe. Jag brukar även säga att en staffe inte lämpar sig särskillt väl om man vill hänga i hundgården på helgerna och släppa den med 10 andra, främmande hundar. Detta kanske låter tråkigt och hårt, men sanningen är den att staffar generellt uppskattar andra aktiviteter såsom en skogspromenad framför att umgås med massa andra hundar. 


Ett vanligt hundägande utvecklades under åren till ett intresse för avel. 2011 hade vi våran första kull och 2012 blev kennelnamnet godkänt. 


Jag har på olika sätt engagerat mig i rasklubben de senaste åren. För mig är det viktigt att man som uppfödare är ansluten till sin klubb och deltar på uppfödarmöten så ofta som möjligt då det är där igenom man kan påverka beslut och i förlängningen rasarbetet.


Om du är nyfiken på vårat liv som uppfödare, följ oss gärna på Instagram! Vi har även en Facebooksida, men är mer aktiva på Instagram (länk via ikonerna till höger).Avelsmålet låter som rena klichén men ack så sann; att föda upp trevliga och sunda hundar både fysiskt och psykiskt är våran högsta prioritet. Att sträva efter rasstandarden (som inte bara handlar om utseendet!) är en självklarhet.


Vi kommer aldrig att avla bara för avlandets skull. Varje kombination vi gör har valts ut med stor omsorg och har en tanke bakom sig.


Jag med 6 av våra tjejer!
Jag & Mindblowing Pinhead "Texas" på vinterspecialen 2016
Robin med Mindblowing Mirage "Saga" som valp!

instagram uppdateras nästan varje dag

© M I N D B L O W I N G