Schodiegun's Spica "Daisy"

Daisy är våran första staffe, hon kom till oss valborg 2007. Hon är en bestämd dam som ingen bör försöka sätta sig på. Inte svår alls, bara väldigt mån om att andra ska veta vart skåpet ska stå, passar inte det kan dom flyga och fara ;-) Som valp var hon både en ängel och djävulen själv – så underbart mysig varvat med hyss så som avtuggade tv- och spelkonsollskablar, söndertuggade skor, överkast, byxor mm, stack på vilt i tid och otid. Tack och lov växte hon ifrån dom dumheterna ;-)

Envis är hennes mellannamn, när vildäpplena börjar falla till marken är hon snabbt framme och plockar upp ett äpple som hon ska bära med sig hela promenaden och det går inte att diskutera. Fram tills dess funkar det bra med pinnar, helst alldeles för stora och tunga så hon kan slå dom i knävecken på oss eller i bakhuvudet på dom andra hundarna.

Daisy fick allergiska symptom vid 10 månaders men lever idag såpass obesvärat av detta med hjälp av rätt foder och tillskott att vi inte gått vidare med någon utredning.

Reg.nr

S26344/2007

Födelsedata

2007-02-25

HD

A/B

ED

1

L2HGA

 

HC

 

Öga

 

Bett

omvänt saxbett, saknar 2st p1

Höjd/Vikt

41cm/16,5kg

MH/BPH

 

Utstallning

Excellent och 4e bästa veterantik m. CK på SSBTK's rasspecial 2015

Övrigt

Känslig/allergisk. Kastrat.

Stamtavla

Klicka här!

Katchanii's Hardcore Harriet "Harriet"

Harriet – vår stamtik – vår stolthet. Hon är en okomplicerad 10års valp som saknar självbevarelsedrift. Hon har varit kärnfrisk i hela sitt liv, men en och annan skada har hon dragit på sig istället. Aldrig något allvarligt tack och lov, mest så man har stått och skakat på huvudet åt henne där hon far genom skogen och skaffat sig en ny reva...

Fysisk ansträngning är något hon älskar, att hoppa upp på saker, klättra, simma, springa, ja allt där hon får upp flåset eller använda musklerna :-)Harriet är utställd med goda resultat, men toppen av karriären kom så sent som när hon går i veteranklassen. Hon slår till och blir bästa tik med CERT och BIM! Inte illa för en (då) nästan 9år gammal hund!

Ett något mer markerat stop hade varit önskvärt, men i övrigt är hon så nära den optimala staffen man kan komma (i mitt tycke) och den typ jag strävar efter. En välbyggd, hållbar hund i lagom storlek.

Hon har haft 3 kullar hos oss, Transformerskullen 2011 som är vår första kull, Rockkullen 2013 som är vår andra och Skräckkullen 2014 som är vår fjärde kull.

Reg.nr

S68077/2008

Födelsedata

2008-10-27

HD

B/A

ED

ua

L2HGA

gen.clear

HC

clear

Öga

ua

Bett

Korrekt saxbett, saknar 1st p4

Höjd/Vikt

38cm/14,5kg

MH/BPH

Ja, MH

Utställning

Flertal CK, R-Cert, CERT, BIM

Övrigt

Pensionerad avelstik, kastrerad.

Kullar

3st, Transformerskullen 2011, Rockkullen 2013 och Skräckkullen 2014

Stamtavla

Klicka här!

Mindblowing Mirage "Saga"

Saga är en mjuk tjej med ett hjärta av guld – vänligare och mer lättsam än henne kan ingen vara. Hon är en pigg, alert staffe med riktigt mycket will to please. Väldigt lättbelönad då hon både är extremt matmoviverad men samtidigt lika gärna kan slita och dra i en toss som belöning.

Trots detta är hon rätt så "okrävande", hon behöver alltså ingen vidare motion eller stimulans för att vara nöjd. Kärlek och klappar lever hon på länge – brukar kalla henne för pensionärshund ;-) Men när hon får utmaningen tar hon den mer än gärna och på största allvar.

Saga var till en början en såld valp, men vi köpte tillbaka henne vid 13v ålder. Snart efter detta flyttade hon till ett foderhem där hon bodde i drygt 1år innan hon åter kom tillbaka till oss. Efter detta bestämde vi oss för att nu är hon här för att stanna, det kändes som om det fanns en mening med detta. Och oj så glada vi är över detta idag :-)

Saga är utställd med blandade resultat, hennes topline är tyvärr inte den bästa.

På rasspecialen 2014 fick hon excellent och stod kvar som en av de sista 10 öppenklasstikarna för rasdomare William Blacker i den enorma klassen på 88 anmälda!

Saga kommer ur vår första kull, Transformerskullen 2011. Saga själv har haft tre kullar hos oss; Limited Editionkullen 2013, Simpsonskullen 2015 och Kick-Asskullen 2016.

Reg.nr

SE33368/2011

Födelsedata

2011-05-10

HD

B

ED

ua

L2HGA

clear

HC

gen.clear

Öga

ua

Bett

Korrekt saxbett, saknar 1st p1

Höjd/Vikt

36cm/14,2kg

MH/BPH

Ja, BPH

Utställning

BIS2 valp, excellent och junkk 4

Örigt

Pensionerad avelstik, kastrerad.

Stamtavla

Klicka här!

Mindblowing Hardcore Superstar "Calibra"

Calibra är en glad typ som älskar allt och alla. Hon är en rolig tjej som har en del underliga saker för sig – man kan exempelvis finna henne stående på köksbordet och se dum ut (trots att hon vet att det är strängt förbjudet!) och hon skäms inte ens! Terrierskallen påminner henne om att allt är värt att prova flera gånger om.

Som den typiska staffen ska hon ligga uppe på ryggstödet på soffan, så dom kuddarna är alltid helt i hoptryckta och fula B-) Men trots terrierskallen som övertygar henne om knasigheter hom har för sig var hon en väldigt enkel valp och är även nu som vuxen, en väldigt enkel hund och den gosigaste som finns. Hon ska alltid ligga under täcket och snusa tätt intill.

Calibra har en helt fantatsisk kroppsbyggnad som ALLTID ser vältränad ut oavsett om hon är i vila eller inte.

Calibra kommer från vår andra kull, Rockkullen 2013.

Reg.nr

SE20229/2013

Födelsedata

2013-02-23

HD

A

ED

ua

L2HGA

gen.clear

HC

gen.clear

Öga

ua

Bett

Korrekt saxbett, saknar 2st p4

Höjd/Vikt

38cm/13,5kg

MH/BPH

Ja, BPH

Utställning

2a bästa tikvalp m. HP. Excellent.

Övrigt

Kastrerad

Stamtavla

Klicka här!

Mindblowing Kayako "Femman"

Femman, din lilla skethund! Myror-i-brallan Femman! Henne har jag fått för mina synder ;-) Hon är en väldigt aktiv, sprudlande, halvtokig och ibland heljobbig tjej med skinn på näsan. Terrier ända ut i klospetsarna. Men samtidigt den lyckligaste lilla (ja, där kom det igen - lilla - för det är just det hon är) hund som finns, då hon kommer med ikeamöss eller ett ben i munnen, viftandes på hela kroppen och ska försöka pussa en, samtidigt med truten full.

Femmans demoleringslista är oändlig och för första gången med valp fick vi lov att BURA IN våra skor då de käkades upp på löpande band.

Avslutningsvis så älskar vi denna friska fläkt som trots tidigare skrivet, faktiskt har en "on/off-knapp" (gäller bara att hitta den ;-)).

Femman kommer ur vår fjärde kull, Skräckkullen 2014.

Reg.nr

SE37615/2014

Födelsedata

2014-05-29

HD

B

ED

ua

L2HGA

gen.clear

HC

gen.clear

Öga

ua (distichiasis)

Bett

Korrekt saxbett, saknar 1st p4

Höjd/Vikt

37cm/13kg

MH/BPH

Ja, BPH

Utställning

3e bästa tikvalp m. HP på SSBTK's vinterspecial 2015. VG.

Övrigt

 

Stamtavla

Klicka här!

Mindblowing Maggie "Maggie"

Maggie är inte helt olik sin mor, Saga, med sitt mjuka sätt. Hon är ungefär ett äpple hög (och det är ingen överdrift). Men vad är det man brukar saga - liten men naggande god? ;)

Vi älskar den här lilla hunden trots att hon mellanåt gör oss vansinniga med sin stora jaktlust. Jaga småfåglar eller löv som blåser i vinden är det bästa hon vet..

När maten serveras snurrar hon ungefär 10-20 varv innan man ställt ner hennes skål (är man yngst så blir man serverad sist). Många snurr blir det på den tiden, och tur är väl det eftersom maten serveras mycket snabbare av det..?

Maggie kommer ur vår femte kull, Simpsonskullen 2015.

Reg.nr

SE20860/2015

Födeledata

2015-03-18

HD

B/C

ED

ua

L2HGA

gen.clear

HC

gen.clear

Öga

ua (distichiasis)

Bett

Korrekt saxbett, saknar 2st p4

Höjd/Vikt

35cm/13kg

MH/BPH

Ja, BPH

Utställning

BIRvalp och BIG4. Excellent.

Övrigt

 

Stamtavla

Klicka här!

Mindblowing Hit-Girl "Hedda"

Mer info om Hedda kommer snart!

Reg.nr

SE47186/2017

Födeledata

2017-07-29

HD

kommer

ED

kommer

L2HGA

gen. clear

HC

gen. clear

Öga

kommer

Bett

Korrekt saxbett,

Höjd/Vikt

växer

MH/BPH

kommer

Utställning

 

Övrigt

 

Stamtavla

Klicka här!

© M I N D B L O W I N G